dnes je 21.12.2024

Input:

Správná praxe ve stravovacích službách: Sledovatelnost

1.8.2017, , Zdroj: Verlag Dashöfer

4.1.2.17
Správná praxe ve stravovacích službách: Sledovatelnost

MUDr. Pavla Svrčinová

Článek 18 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.  178/2002 , kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin, stanoví obecnou povinnost provozovatelů potravinářských podniků zajistit sledovatelnost potravin, krmiv, zvířat určených k produkci potravin a jakékoliv jiné látky, která je určena k přimísení do potraviny nebo krmiva nebo u níž se předpokládá, že do nich bude přimísena. Pojem sledovatelnost je pak vymezen v čl. 3 odst. 15 uvedeného nařízení jako: možnost najít a vysledovat ve všech fázích výroby, zpracování a distribuce potravinu, krmivo, hospodářské zvíře nebo látku, která je určena k přimísení do potraviny nebo krmiva nebo u níž se očekává, že takto přimísena bude.

V praxi to znamená schopnost doložit původ veškerých surovin, ale

Nejnavštěvovanější semináře
            Nahrávám...
            Nahrávám...