dnes je 16.4.2025

Input:

Nefinanční reporting v potravinářství: Význam, výzvy a rizika

16.4.2025, , Zdroj: PotravinyInfo (www.potravinyinfo.cz), Délka videa: 00:31:23

Nefinanční reporting se nejen v potravinářství stává klíčovým tématem v oblasti udržitelnosti. Tato přednáška se zaměří na význam reportování v oblasti environmentální a sociální odpovědnosti, s důrazem na evropské směrnice NFRD a CSRD.

Kapitoly videa

V rámci přednášky budou vysvětleny klíčové pojmy, ale také klíčová rizika, jako jsou greenwashing, reputační problémy a složitost sledování dat v komplexních dodavatelských řetězcích. Zmíněna bude i zátěž pro malé a střední podniky, potřeba odbornosti a vliv nefinančního reportingu na konkurenceschopnost.

Lektor

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Vystudoval obor kvasná chemie a bioinženýrství na VŠCHT Praha, kde následně rovněž obhájil doktorskou práci v oboru technologie potravin. Více než 10 let působí jako odborný asistent na Vysoké škole chemické technologické v Praze, kde se podílí na výuce předmětů souvisejících s kvalitou potravin a systémy řízení včetně vedení bakalářských a diplomových prací a od roku 2017 i jako člen vědecké rady Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Je členem řady odborných komisí (např.: pro značku Klasa, pro České cechovní normy), je rovněž členem správní rady společnosti pro výživu. Do roku 2017 působil jako auditor systémů bezpečnosti potravin. V letech 2007-2014 působil ve funkci vědeckého tajemníka České technologické platformy pro potraviny. V letech 2014 - 2019 zastával funkci ředitele společnosti Eurofins CZ, kde nadále pracuje v odborné pozici. V letech 2015-2017 byl koordinátorem studií zaměřených na dvojí kvalitu potravin.

Nahrávám...
Nahrávám...